PVC Kimlik Kaplama Makinesi – Laminasyon makinesi

Laminasyon makinesi ders notları, yaka kartları, çeşitli evrak ve fotoğraflar, kartvizitler, kimlik kartları restoran ve lokanta menüleri ve benzeri mecmuayı lamine etmeye yarayan teknolojik cihazdır. Laminasyon makinelerini seyyar satıcılar kimlik veya otobüs kartlarına kaplama yapmak amacı ile kullanmaktadır. Laminasyon makineleri ürünlerin iki yüzeyi birleştirip, üzerine film ile kaplama yapmaktadır. Aynı zamanda PVC kaplama makinesi olarak da bilinmektedir.

PVC Kaplama Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

PVC makinesi bir diğer adı ile laminasyon makineleri soğuk PVC kaplama makinesi ve sıcak PVC kaplama makinesi olmak üzere iki sınıfa ayrılmaktadır. Soğuk laminasyon makinesi ile yapılan laminasyon uygulamaları tutkala bağımlı olmayan bir parlak plastik film ile yapılır. Soğuk laminasyon diğer laminasyon çeşitlerine göre daha kolay ve parasal açıdan da oldukça uygundur. Sıcak laminasyon uygulamaları ise daha teknik makineler ile yapılan çalışmalar olmaktadır. Sıcak laminasyon tekniğinde ise manuel kullanım, pedallı kullanım hız ve sıcaklık kontrolü ve benzeri gibi özeliklere sahip teknik makineler ile yapılmaktadır.

Laminasyon Makineleri Nerelerde Kullanılır?

Mühlen LM-330DN Profesyonel Laminasyon Makinesi

Mühlen LM-330DN Profesyonel Laminasyon Makinesi

Kimlik kaplama makinesi ile yapılan uygulamalar matbaalarda, kırtasiyeler ve daha birçok alanda son derece yaygındır. Çoğunlukla bu cihazı tanıyan ve kullanımı konusunda profesyonel olan ve her bir özelliğini cihazı tanıyan sektör matbaacılık sektörüdür. Laminasyon makinesi baskısı yapılmış olan her türlü ürün uzun ömürlü olup aşınma yapmamaktadır. Üstelik sudan nemden ve güneş ışığından bile herhangi bir şekilde etkilenmezler.